Jagar nya möbler för TV-rummet

Jag håller på att uppdatera några av de IKEA-möbler jag köpte när jag flyttade hemifrån för 3 år sedan. De är fortfarande funktionsdugliga men jag känner inte att det är så roliga längre och det var just tillfälliga möbler då jag lägga så lite som möjligt på möbler när jag flyttade och sedan efterhand köpa det jag verkligen ville ha. En läxa jag lärt mig från mina syskon som ångrar att de la för mycket av sparpengarna på fina möbler när de flyttade.

Min soffa tänker jag faktiskt behålla ett tag till då jag är ganska nöjd med den, men TV-bänken är ett exempel på något som verkligen måste bytas ut. Just nu hänger TV-bänken då belastningen varit för mycket på den 🙂

Jag fick mammas och pappas gamla platt-TV när jag flyttade och den väger som en tjock-TV. Runt 40 kg skulle jag tro att den väger trots att den bara är på 37″. Det blev helt enkelt för mycket för IKEA:s TV-bänk.

tv-bänkSå nu har jag köpt en ny TV-bänk som är betydligt snyggare än den gamla. Jag har också passat på att fynda en ny TV som jag kanske kommer att hänga upp på väggen. Jag fick hjälp av min bror som är väldigt tekniskt insatt att välja TV. Tydligen säljs plasma-TV ut billigt nu då tillverkarna ska sluta tillverka dem, men han sa att det var riktigt bra TV-apparater och att jag knappast kommer ångra mig.

Jag kan inte så mycket om TV-tekniken men att få en tunnare TV på 50″ med mycket bättre färger och bild för endast 4000 kronor kan jag bara vara nöjd med.

TV-bänken är vit och även om jag hade tyckt att en vit Philips-TV med amblight (heter så?) hade varit snyggt så får jag väl ändå vara nöjd med att jag kommer relativt billigt undan.