Löpning med kontroll på puls

Löpning med pulskontroll

Löpning är utan tvekan en väldigt fantastisk sport och aktivitet för så väl elitidrottare som motionärer. Många känner en stor frihet när springer och att de blir av med stress vilket andra aktiviteter inte riktigt ger på samma sätt.

Löpning är också en ganska enkel sport att komma igång med och det krävs inte så mycket utrustning. Efter ett tag när man tagit sig igenom det där första motionsloppet och känner att man vill fortsätta så är det inte konstigt att man vill ta träningen och tävlingen till nästa nivå och det är då pulskontroll kommer in i bilden på riktigt.

Det är fortfarande inte så att man tränar på någon elitnivå utan man försöker få av 2-3 träningspass i veckan och vill såklart att man ska avancera och prestera bättre än vad man tidigare gjort. En pulsklocka eller träningsklocka med pulsmätare är utan tvekan ett måste här på så många vis och här är några anledningar:

  • Pulsmätare ger bättre kontroll på träningen och du kan få ut det mesta av intervallpass och tröskelpass.
  • Du kan se till så du inte överstiger din förmåga under lopp och du får en bättre kontroll på vilken pulsnivå du kan hålla för 10 kilometer, halvmarathon o.s.v.
  • En träningsklocka med pulsmätare ger så mycket mer och du får möjlighet att se din hastighet, sträcka, tid, kaloriförbrukning och så mycket mer. Du kan utvärdera passen efteråt och se hur du gör framsteg med din träning.

Allt detta här bidrar till en ökad motivation också så du minskar risken att sluta träna vilket i sig är värd pengarna.

Om du vill läsa mer om pulsmätare och vad den kan göra för dig. Ta en titt på http://pulsmätare.com!