Pappa har investerat i en gasolgrill

grillat-sommar

Grillad mat är för mig starkt förknippad med sommaren och jag har nu fått reda på att pappa köpt en helt ny gasolgrill till stugan i skärgården. Jag är väldigt förvånad för han sa länge att det inte alls gav samma smak på köttet att använda sig av gasolgrill jämfört med en riktigt bra kolgrill. Men tydligen har han ändrat sig.

Mamma berättade att de hade varit och tittat på flera gasolgrillar från Landmann och pratat med någon ”kunnig” (vem nu det kan vara). Tydligen hade hans inställning förändrats efter att han lite förundrat googlat på ämnet.

Jag har själv ingen kunskap men det känns som att en kolgrill borde kunna ge en rökigare smak men det skulle man tydligen kunna lösa med gasolgrill också. Fråga mig inte hur dock.

Jag hoppas bara det blir bra för när vi är i stugan på sommaren så är det grillat varannan dag eller så. Ja, det är kanske inte så hälsosamt men det är utan tvekan en viktig byggsten för att kunna leva gott om du frågar mig. Och njuta av livet är något jag lovat mig själv att göra.

Jag har nu också läst på en del om gasolgrillar och jag tycker det verkar bra. Han hade lagt 8 000 kronor på den (höll på att sätta morgonkaffet i halsen när jag hörde det), men sen gillar han också att stå där och bidra med matlagningen. Jag vet inte om det är någon tillfredsställelse som männen får när de står där och vänder biffar och grönsaker eller om de alla är kontroll-freaks 😀

Bilden är taskig, jag vet! Den får min mun att producera saliv av någon anledning…